Bubur Jagung Madu

Dah 2 ari aku makan bubur jagung nie…ari 1st buat tak cukup. 2nd day aku buat lagik. So makan sampai pengsan.

Bahan:
Jagung
Gula
Garam
Daun pandan
Santan

Cara2nya:
Ambil jagung sebanyak yang anda suke (sagat isi jagung mcm utk buat bubur la)
Tambah air sedikit dan didihkan bersama jagung tadi
Jangan lupa campurkan dengan gula secukup rasa dan garam secubit
Masukkan simpulan daun pandan utk buat bau
Agak2 5min jagung hampir masak masukkan santan.
Jika anda tidak mahu pekat masukkan lebih air.
Rasa manis masinnya.
Bila sudah mendidih santan tutup api.

Daaa…

Advertisements

~ by meyra79 on July 8, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: