Report Card

Salam,

Hari Rabu@6hb July 2011 baru nie pergi ambil report card haziq kat prasekolah. Pukul 0815 dah sampai. Tengok2 ade 3 parent je kat depan class. Kat dalam ade cikgu Arti jer. Ade sorang parent ni ckp yg cikgu class cikgu Iznan blom sampai gik.

Kebetulan ari tuh nk cepat sbb aku tak ambik cuti so aku decide utk jumpa je cikgu pembantu iaitu cikgu Arti lagipun pada aku sebelum ni aku pon dah bercakap ngan cikgu Iznan pasal buah hati aku yg terlebih pandai ni.

Masa sessi berbual ngan cikgu ni aku ambil kesempatan utk bertanya pasal si Haziq ni. Cikgu dia ckp haziq kurang keyakinan utk bercakap di khalayak ramai. Cikgu kata mungkin dia jenis yg agak pemalu. Dalam pada bercakap tu tetiba cikgu Iznan pon sampai.

Ade briefing skejap knape dia lewat, rupaya jlm jam biasala polis wat road block maklumla ade perhimpunan haram 9 July nie. Rupanya cikgu Iznan ni dok kat Putrajaya. Jauh gak tu berulang.

Ok sambung balik cite pasal Haziq. So cikgu Iznan terus take over, so sempat la aku nk bercerita pasal si Haziq ngan cikgu class dia sendiri. Betol la anak aku yg sorg ni pemalu. Kalau dlm class pon cikgu suruh bercakap kat depan anak aku hanya mengerakkan mulut je tp suaranya x kuar. Adehhh buntu aku anak lelakiku pemalu. Ade emas kot dlm mulut dia.

Aku tanya ape yang cikgu nak aku dipihak ibubapa bantu…cikgu cakap berikan anak puan masa. Dia bleh faham ape yang cikgu ajar cuma dia macam terhegeh2 nak jawab dan x confident ngan jawapan dia tu. Mungkin semakin lama dia bersekolah dia akan lebih expose ngan persekitaran dia, itu yang cikgu cakap laa.

Bagi aku sbg ibu, x puashati rasanya tidak berbuat sesuatu. So aku merancang untuk hantar haziq ke summer champ ujg tahun nanti. Tgkla camne.

Owh lupa nak highlight, haziq dapat no 21 out of 25 org student. Huhuhuu…ape2 pun mama tetap bangga ngan haziq. Apa ade pada number kan haziq?

Sebab mama percaya haziq tetap seorg anak yang hebat cuma belum sampai masa utk haziq buktikan pada mama ngan papa kan? Untuk haziq…mama percaya dengan anak mama, semoga haziq lebih berjaya di masa2 akan datang. Mama dan papa akan cuba sebaik mungkin utk bantu haziq dari segala segi. Cuma satu yg mama harapkan bila mama dan papa telah tiada jgn lupa doakan utk kan..

Adiosss…

Advertisements

~ by meyra79 on July 8, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: