Syawal Bakal Menjelang….

Salam Ramadhan,

Sedar tak sedar Syawal semakin hampir. Hari nie dah masuk hari ke-24 berpuasa. Minggu depan dah masuk minggu raya. Seronok ke tak erkk…biasala dalam hidup nie mesti ade kontranya. Pasti ade yang membahagiakan dan pastinya ada yang menuntut pengorbanan yang meruntun jiwa.

Minggu nie agak bz sket tido pon tak berapa nak cukup. Malam2 yang sepi banyak dihabiskan dengan membuat kuih raya. Baru 2 jenis kuih sebenarnya tapi penatnya macam dah berjenis kuih raya buat. Tapi tak pelah tahun nie enjoy sket dalam membuat persiapan raya. Dah dua malam sebenarnya lewat tido. Tak lewat sangat pon dalam kul 2pagi je. Tapi penat lewat tido sebab buat kuih lain ngan penat berchatting…hehee.

Isnin buat peanut butter cookies,semalam buat biskut bunga dahlia…tapi tak jadi sebab bunganya runtuh bila time bake tuh…aduhai. Last2 terus tekan bunga dahlia dalam paper cup je…nak runtuh ke nak cair ker suka hatilah.

Plannya nak buat sejenis biskut je lagik tapi tak tau lagi biskut ape. Pastu nak buat cornflake bermadu jer. Kalau rajin buat jela malam nie. Kalau tak dok rehat2 je.

Baju melayu haziq ngan songkok ngan samping lom beli lagik. Ingat nak tambah 2 helai baju ngan seluar utk jalan2. Tapi tengokla camne. Kalau ayah dia keluar budget okla, on je. Haziq cool je lagi. Dia tak pernah peduli baju dia ade ke tak. Nanti nak raya barula minta itu minta ini. Dia fikir mama dia ade kedai serbanika kot, ape nak main sebut je bila2 dia suke. Dari sehari ke sehari ayah dia nk pegi beli baju si Haziq, sampai ke hari ni takde pon. Suke hatila janji dia tahu yg baju anak dia blom ade baju melayu lagik.

Mengantuk sangat nie…ermmm. Malam nie si ZZ nak datang ngan Adnin ambik kuih raya, ntahla jadi ke tak budak tuh. Ape pun klau dia nak datang pepandaila call dulu. Nak wat ke tak puding cocktail erkk mlm nie? tgk la kalau mood ade petang nanti.

Okla…nanti sambung lagik…adios..

Advertisements

~ by meyra79 on August 24, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: