Uiks Uiks

Salam,

Sekali terbaca nick memang terasa pelik, tapi sebenarnya itu perkataan yang terlalu umum dan biasa kita gunakan hari2. Uiks, sebenarnya keikhlasan kita dalam bersahabat memang ada, keserasian itu juga telah wujud. Tapi sejauh mana kita mampu bertahan kite tidak tahu. Segalanya bukan ditangan kita.

Uiks, seandainya dapat jahitkan baju melayu free utk haziq pun sudah tinggi jasamu padaku. Memang kadang2 itu selalu kau ungkit agaknya tak redha kot. Maklumlah jahitan first class dh tu dapat kawan mcm aku mintak free plak, mesti ko hangin kan? tapi tau la aku mmg suke benda free, harap ko tak terasa ati ekk uiks..

Uiks, kau yang paling cool, kau yg paling rasional dalam berkawan dengan ku. Aku tidak mengharap apa2 nasihat atau pandangan darimu sbb aku tahu kau tak mampu tapi sikap ceriamu membuatkan life aku yg sunyi ni terasa happi.

Uiks, hidup ini memang terasa susah klau kita sanggup utk memikul beban, beban kerana seseorg yg kita sayang. Lama2 beban akan menjadi tanggungjawab dan masa itu kita akan redha.

Uiks, hidup akan jadi mudah klau kita lari dari beban dan tangungjawab tapi sejauh mana kita mampu berlari kerana semua org tahu yg bumi ini bulat.

Uiks, aku tidak pernah gusar atau takut dengan kesusahan hidup kerana adanya org2 spt kamu yg sentiasa enjoy dengan hidup. Kamu terlalu sederhana, kamu terlalu merendah diri dan kamu memang rasional.

Apa2 pun uiks, benteng kamu memang utuh, kamu adalah diri kamu yg sebenarnya. Uiks tolong sebarkan keceriaan kamu kepada dunia agar org lain bleh tersenyum walau segetir manapun kehidupan.

Uiks..utk kamu..hiduplah baju melayu…wakakaka…
Adiosss…

Advertisements

~ by meyra79 on December 12, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: