Daftar Sekolah

Entry kali ini…

Haziq daftar sekolah…bila? esok la…tapi masa aku tulis entry si Haziq blom lagi nak tido. Dah berbuih mulut ni suh dia tido tapi masih sibok ngan games kat hp aku tuh. Ntah ape yang best sgt ntah la. Setahu aku hp tu hp lama bukan baru beli tapi ntah ape yang best sgt ntah la.

Dalam surat sekolah Haziq ade mintak photocopy ic ibubapa, slip gaji, surat beranak ngan 4 keping gambar. Rasanya sume tuh dah bagi masa apply utk masuk sekolah dulu. Sekali lagi ke kena bagi tak paham tol aku. Yang sekolah nak wat ape erkk bnyk2 photocopy ic ngan slip gaji mak bapak ntah la…buntu aku.

Esok masa daftar and bayar yuran ade ujian penempatan sekali. Huhuhuu…camne la nasib Haziq. Agaknyer mlm2 camni anak org sume sibuk belajo tapi si Haziq sibuk main games. Apela nk jadi ngan anakku yang sorg ni. Tapi terus terang aku katakan aku tak pernah push utk dia belajar kaw2 skrg ni tapi bila dah naik darjah 1 ni dia mesti ikut jadual yang aku tetapkan nanti..hehehe ko tau la nasib ko Haziq.

Harap2 belajar tu menjadi sesuatu yang menarik untuk Haziq dan bukan nyer satu bebanan yang menyiksaan. Dihati aku tetap yakin yang Haziq boleh buat aku bangga dengan kejayaan dia suatu hari ini.

My dear Haziq..mama tunggu Haziq di hari kegemilanganmu…mama akan sentiasa doakan kejayaan Haziq walau ape pun yang Haziq lakukan.

Adiosss….Haziq dah melayarkan bahteranya…sambil minta susu…huhuu…

 

Advertisements

~ by meyra79 on December 29, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: