Sunday Morning….

Hi Blog,

Hari ni ari Ahad, ari cuti. Bukanlah tak pernah bercuti selama ni cuma cuti kali ni berbeza sket sebab ade bekas mak mertua kat umah. Takdela seronok mana pun cuma dah lama tak jumpa n spent ujung minggu ngan dia so mood happy tu adela sket. Maklum la aku dah lama xde mak.

Betul la  kalau ade mak kat umah nie takleh lambat sket. Tu kat dapur tu aku dah kemas2 adela cawan ngan pinggan sket letak dlm sinki nk basuh lepas aku tulis entry ni tapi tgk dia dah basuh. Bukanla aku nk dia buat cuma kadang2 tu aku tak mampu nak lagik cepat dari dia. Ari Jumaat aku basuh kain, igt balik keje ari sabtu baru nak lipat…ermm dia dah lipat dah…ngan baju aku ngan baju haziq….iskk segan tol aku.

Ade satu kes, ari Jumaat tu dia tunggu haziq balik sekolah agama, ptg dlm 630 ptg haziq turun dari van sekolah. Terus neneknya tgk baju sekolah haziq. Dia ckp…kotornya baju sekolah haziq, aku diam je….dia terus tanya aku haziq pakai baju sekolah bape hari baru tukar? aku dgn selambanya jawab…tgkla klau dah kotor sgt tukarla, biasanya 2 hari sekali. Hari ini dia nampak aku basuh baju sekolah haziq pakai tgn….dia tanya myra basuh baju sekolah haziq kenapa tak pakai mesin? aku dgn selambanya jawab…nanti tak bersih, anak sy anak lelaki…lasak…tak reti jaga kebersihan….dia diam, aku harap dia paham maksud aku.

Pagi nie aku masak spaghetti utk breakfast.  Taraaaa….sila refer pic kat bawah nie…

Amacam? Sedap? Menarik?

Haziq tak sabar nak makan…..sibuk cakap dia lapar. Tapi bila dia tgk je spaghetti yg mama dia masak nie dia terus merajuk. Dia ckp kenapa mama masak spaghetti pedas. Owhh rupa nyer dia nak mkn spaghetti carbonara….pastu aku terus ckp warna je merah tp tak pedas sebab pakai sos tomato. So dia try rasa…pastu terus layaaannnnn….

Bekas mertua aku tak nak mkn…dia ckp dia dah mkn roti pagi2. Aku diam je la…tak kan nak paksa org mkn lak kan. So aku layan je la ngan haziq. Sesambil tu aku ckp aku masak bnyk spaghetti tu….mama mkn jela. Pastu mama aku ckp..nanti mama mkn. Lepas je kiteorg abis mkn…dia ckp nak try la mama haziq masak. Eleh nak mkn ckp jela aku tak kisah…nk try2 lak..mcmla x penah rasa aku masak…tu la org tua kan…ego….sabor je la.

Tengahari ni masak lambat sket….sebab mak mertua ngan cucu nyer tu nak kuar mkn ngan papa haziq n menantu baru nyer. Tak kisahla….janji korang sume happy…aku hanya pengantara utk kebahgiaan org lain. Dapat tumpang sket2 pun jadila…okla…nanti aku sedih plak…chow dulu…nk mkn spaghetti sampai pengsan.

Salam dihujung minggu…today is family’s day…tp family aku jauh….huhuuu…

Advertisements

~ by meyra79 on February 19, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: