Sakitnya…

Blog,

Sebenarnya entry kali nie tak tahu nak letak tajuk ape. Tapi disebabkan online dari dialysis department aku tengok sorg uncle tua tu menahan sakit sebab dialysis, rasa kesian dihati. Tapi itu ketentuannya suka atau tidak kita kena terima. macam tu jugak hidup kita sehari2..ade bnyk perkara suka duka sedih yg berlaku, kalau boleh tak nak yg sedih biarla semuanya happy je. Tapi semua tu bukan kita yg tentukan. Sebagai hambanya kita pasrah dah redha. Itu je pilihan yg kita ada sebelum kita mati.

Blog,

Hari ini, dia betul2 diam. Aku jadi teramat sunyi. Aku ada buat salah ke? Aku tahu dia serabut, aku juga serabut. Tak rindu ke dia pada aku sebagaimana aku rindukan dia sekarang. Atau dia mengajar aku bagaimana utk melupakan dia sedikit2 dari hidupku. Kalau itu benar terjadi aku minta sgt dia terus terang denganku. Tolong jgn buat aku tertunggu2 saban waktu.

Blog,

Aku rasa tak bersemangat utk kerja dan melalui hidup2 aku. Adakah ini  harga yg patut aku bayar utk segala kebahgiaan aku dengannya sebelum ini. Apa aku mmg tidak layak utk bahagia? Aku rindukan dia..

Blog,

Sekarang masa opis hour, hp jugak ada padanya tapi kenapa susah utk dia sms atau call tanya khabar aku kat sini. Aku rasa nak call tapi aku takut aku memburukkan lagi keadaan. Aku sedar siapa aku. Kenapa semua nie terjadi disaat2 kasih syg aku terlalu tinggi utknya. Aku baru cuba utk tersenyum dan menikmati hidup ini tapi segalanya hilang dalam sekelip mata. dariku.

Abg, Myra masih disini…abg boleh share segala masalah abg….dengar segala kesedihan abg….dan beri apa jua pandangan buat hidup abg, myra masih boleh jujur walaupun kadang2 bnyk pandangan yg sepatutnya bukan utk kebahgiaan diri myra. Abg masih ingat kan kata2 myra…cinta tidak semestinya memiliki? Abg fikir baik2.

Abg, Myra nak abg jadi suami dan ayah yg baik. Myra hanya penumpang yg abg bleh drop bila2 masa dan dimana2 saje yg abg suke. Kalau myra tak rasa sedih itu tipu la….tp myra faham keadaan abg. Jgn cakap myra tak syg abg, jgn cakap myra benci abg…kalau boleh myra nak abg sentiasa teman hidup myra sebagaimana yg abg janjikan dulu. Tapi seandainya keadaan memaksa kita sebenarnya tiada pilihan.

Abg….sebagai lelaki jgn cepat menagis, Myra mahu abg mengawal situasi. Jadi seorg suami yg dihormati dan ayah yg penyang utk anak2. Abg jgn menangis tau…sebenarnya cinta dan syg myra hanya utk abg….tapi dalam masa yg sama myra tak nak abg bergaduh dgn wujudnya hubungan kita. Sebenarnya dlm hati myra, myra yakin myra boleh membahagiakan abg…tapi dah tertulis dalam kalam allah yg tugas dan tanggungjawab tu bukan utk myra.

Abg….hati ni sedih dengan semua yg terjadi. Dari dulu kite kenal myra tak nak melukakan hati si dia sebenarnya. Myra harap abg kuat utk handle kami semua. Tapi yerla kan dah takdirnya begitu. Segalanya dah ditentukan. Cuma kalau abg tak keberatan share la dengan myra yer. Tlg jgn berdiam diri mcm nie. Bila abg diam mcm nie myra rasa keseorgan di bumi tuhan nie. Myra tunggu abg kat sini tau….Semoga ada yg terbaik utk kite semua. Amin.

 

 

Advertisements

~ by meyra79 on February 23, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: