Ahad tanpa Haziq

Salam,

Buat abg, salam dihujung minggu. Semoga hari minggu nie dipenuhi dengan segala aktiviti2 yg membahagiakan.Myra seperti biasa je…tapi happy jugak sebab dah kuar ngan abg semalam.

Pagi tadi bgn….jemur kasut sekolah haziq, sapu sampah, kemas umah, mop lantai, basuh taik kucin…eeeee..sabor je la. Malas nak angkut air pakai baldi, pinjam je gatah paip cik Bakar sebelah umah. Pak cik tu duda tp dah tua la….selalu kena ckp kuat2 sebab dah x berapa dengar. Dah siap tu rehat jap…pastu gie jogging kul 830am..dah ramai org kat padang. Cuaca pun dah panas sket. Saje kuar lambat sket sbb tunggu matahari pagi…vitamin E bagus utk kulit…hehhee..

Pas jogging dlm kul 915…gie beli bfast ngan paper. Beli kuih burger msia ngan nasi lemak. Sebenarnya dah lupa kali terakhir mkn nasi lemak. Bukan tak suke tp bleh menggemukkan la mkn nasi lemak nie. Bila ambik nasi lemak nie sekurang2nya 5km jln kaki…pastu dh xleh ambik nasi dah utk sehari tu….ermmm…dasatkan penangan nasi lemak. Tu yg klau bleh nk elak je mkn nasi lemak nie. Tapi ari nie mcm teringin sgt. Beli je la tp plan utk mkn nasi lemak tu tghari.

So balik jogging, jemur kain baju, mkn kuih 2 ketul sesambil baca paper….standard la baca paper….last story is moyang terlampau….pastu selamat la sampai ke negeri china…hehhee….sedar2 adik telefon dah kul 1230 masa tu…adela dlm 2 jam tido. Puas gak la.  Borak2 jap. Adik cakap kete baru dia dah langgar pagar jiran….sebab dia nak masuk gear reverse tp tak perasan sebenarnya masuk gear drive. Standardla kete auto camtu. Mmg tu common mistake. Masa g kursus ari tu pun cikgu tu ade ckp camtu. Kemek la pagar jiran tu…terguris la kete baru dia tu. Laki dia senyap je…aku tau adik ipar aku tu mmg baik….ape2 adik aku buat salah dia bebel2 sket pastu okla.

Pas abis borak2, gie mandi…pastu  solat pastu online…menulis di blog…hehehhe…Dah pukul 2..tapi haziq blom sampai2…biasala ayah dia bukan nye reti tgk jam. Bagi aku la kan…masa adalah sesuatu yg patut dihargai. Memang esok akan ade masa yg sama lagik…tp kite fikir, masa yg dh berlalu tu tak kan berulang kembali. Aku selalu fikir camtu. Sebenarnya aku tak suke buat org tertunggu2. Kecualila kalau ade sebab2 yg tak dapat dielakkan.

Okla….ari nie tak banyak aktiviti yg menarik. Aku nak buat entry yg lain…

Advertisements

~ by meyra79 on February 26, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: