Malam Semalam & Malam Kelmarin

Blog,

Menarik tak tajuk entry aku kali nie…hehhee..ntahla…terfikir utk mengabadikan sesuatu atas tajuk yg glamer nie.

Bukan sesaje je letak tajuk camni…tapi ade udang disebalik mee….ade cerita dibelakang tabir. Kisah bahagia aku dan dia.

 2 malam tu kami kuar…happy2, spend masa sesama, mkn2, minum2, cerita ceriti, gelak2, senyum2, gurau2. Bahagianya. Aku tahu ada rasa bahagia di wajah dia dan juga aku. Tapi ade jugak beban berat yg terpaksa kami pikul. Tapi utk waktu semalam aku letak sume masalah aku kat tepi. Aku just menikmati mlm2 yg indah bersamanya. Tak terasa saat yg berlalu. Tak pernah puas bila jumpa dengannya. Seronok sgt.

Rasa tak nak segalanya berakhir tapi apakan daya sesuatu yg bermula pasti akan berakhir. Itu hukum alam. Nak atau tak kite kena redha utk segala perpisahan yg sementara tu. Yang penting aku tahu dia syg aku. Walaupun bukan sepenuhnya hati dia aku miliki. Tapi aku tak minta pun hati dia sepenuhnya, dlm hidup nie tak pernah ade satu pun yg akan jadi hak mutlak kite so utk ape kite perlu begitu tamak kan? Bagi aku dapat menumpang sikit2 sekali sekala pun ok takde masalah. Selama nie pun aku bukan tak biasa hidup sendiri. Hadirnya dia dlm hidup aku sebenarnya seribu rahmat. Ada seseorg yg bleh ingatkan aku, bleh manjakan aku sikit2, bleh dengar masalah aku dan yg paling penting bleh buat aku tersenyum. Semua tu dia bleh buat utk aku.

Tadi pagi dia prepared bfast utk org2 yg dia syg dlm hidup dia. Baik kan? Terus terang aku jeles lagik…ntah ape2 aku nie. Selama aku hidup tak pernah my ex dulu prepared bfast utk aku walaupun hanya sekeping roti. Org yg camtu pun aku syg seperti raja dlm hidup aku inikan plak dia yg sebaik itu, memang aku teramatla syg. Ntahlah. Benda dah berlalu tak guna aku kenang rasanya. Biarla.

Ok..aku nk bgtau ape yg aku teringin sgt…aku nak sgt baring dalam dakapan dia. Letak kepala atas lengan dia. Dia belai rambut dan cium ubun2 kepala aku sambil cerita2. Menarik kan? Sebenarnya aku berangan je…tak mungkin dapat pun…dapat berangan pun jadila. Sambil tersenyum plak aku membayangkan…aduhai….ape2 jela asal bahagia.

Satu perkara lagik, kenapa erk aku stop chit chat, stop sms nga member2 chat aku yg dulu, xmo kuar lgk ngan derang, even angkat phone call derang pun aku malas. Aku ade banyak masa bila haziq takde..contohnya mcm ari nie, aku tahu dia x bleh teman aku…anytime aku bleh call mana2 kawan chat n ajak kuar, dia pun x pernah melarang klau aku betul2 nak kuar tapi aku plak yg x nak. Aku pun muskil..kenapa erkk? Aku pun x tau kenapa. Walaupun hanya sekali atau 2 kali seminggu aku still tunggu saat2 utk bersama ngan dia. Xmo kuar ngan org lain. Ari ni ade kawan chat aku ajak g pavilion pun aku xnk.

Utk abg…Myra tak kisah siapa abg, berapa bnyk masa abg utk Myra, atau ape saje yg abg lakukan, Myra rasa abg baik. Selagi hayat dikandung badan Myra nak abg sentiasa ade utk Myra.

Advertisements

~ by meyra79 on February 26, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: