Hina Ke Aku…

Blog,

Ade macam2 manusia dalam dunia nie. Ada yg betul2 baik dan ade yg berpura2 baik. Bagi aku, aku ikhlas je berkawan ngan sesape aje. Tapi bila melibatkan soal hati dan perasaan pastinya tiada paksaan. Sebagai seorg manusia normal kite mesti hormat ape aje keputusan org. Setuju atau tak dgn keputusan tu boleh bincang kemudian.

Isu aku kat sini, tadi masa aku online ym…..biasala aku…mesti on ym tu…tpi sebenarnya aku bz menulis diblog. Cuma klau ade kawan2 yg ngam aku layan la chat.

Ade sorg chatter nie, nk kata kenal sgt tu xde la cuma aku penah la chat ngan dia sblm nie. Dia ni di kalangan chatter2 yg dah lama la dlm friend list aku. Dia mmg slalu online cuma aku je malas nk chat ngan dia…kenapa malas tu aku xde jawapan.

Setiap kali dia chat ngan aku sure dia mesti ajak aku kuar.  Aku plak dah bagi mcm2 alasan xmo kuar. Bukan ape bila setiap kali dia ajak hati aku mmg xnk kuar ngan dia. Aku mcm rasa dia nie ada udang sebalik mee je. Aku rasa dia x ikhlas sebab tu aku suke mengelak utk kuar ngan dia.

Hari ni nk jadikan cerita dia tanya aku…slps cerai penah ade bf? aku jawab ADE….dia tanya kenapa putus? aku jawab je la…x putus pun….dia ckp so skrg ni dah ade bf la….aku pun ckp….YUPP…ADE. Dah lama? aku jawab je la sejak bln 12 thn lepas….selalu ke kuar? aku jawab selalu gak la…

Tetiba  dia bleh kuar statement….AWAK KENAL SY LAGIK LAMA DARI DIA KENAPA AWK X PERNAH NK KUAR NGAN SY…MCM2 ALASAN AWK BAGI….DGN DIA BLEH PLAK AWK KUAR…KER AWK DAH MAIN NGAN DIA?

Perghhhh…….tak pernah org sound aku camtu…dlm hati aku siapa dia utk tahu dengan sape aku nk berkawan..aku nk kuar ngan sape pun suke ati aku la. Kalau mamat ni ade depan mata la….memang la…..

Kalau ade depan mata? aku tak buat ape pun….aku blah je agaknyer…..malas nk ckp ngan org x matured camtu. Aku bukan reti bergaduh pun sebenarnya…ape org nak cakp pun ckpla.

Cuma sebagai seorg perempuan aku beritahu dia….SEHINGGA KE HARI INI AKU X MAIN PUN NGAN SESAPE…DAN BF AKU TU PUN XPENAH MASUK UMAH…

Dia ckp aku…JANDA GERSANG, BINI YG X BAIK SBB TU DICERAIKAN….sedihnyer rasa hati aku nie….DIA CKP DIA NK MAIN NGAN AKU DAN DIA SANGGUP BAYAR AKU….sedihnya….murahnya dia menilai aku.

Mungkin sebab title aku seorg JANDA…mampu ke aku tuk bersabar?

 

Advertisements

~ by meyra79 on March 18, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: