Bagaimana Utk Tidak Merindu Si Buah Hati?

1) Bertenang adalah cara yg paling mudah, supaya anda boleh muhasabah diri sendiri.

2) Cubalah kembali ke alam nyata bkn lagik dialam khayalan anda sendiri.

3) Tgk tv citer2 lawak, citer seram ataupun citer aksi sebab anda akan menumpukan perhatian terhadap cerita2 sebegini. Tak sempat pun nk pk pasal dia.

4) Jgn selalu tgk hp…jauh2kan la sket tp jgn silent, kalau susah sgt nk control offer je anak main games kt hp anda.

5) Memasak sebab memasak memerlukan komitmen yg tinggi, takut masak nasi minyak jadi nasi tomato lak.

6) Elakkan melayan lagu cintan cintun, layan la lagu nasyid.

7) Berbual la dengan adik beradik atau pun kawan2 yg dah macam adik beradik, sebab biasanya mood derang nie happy go lucky je.

8) Berjogging di malam hari….sebab mlm la yg selalu merindu nyer pon kan…sambil fikir lepas jogging nk mkn kfc ke tak…hehehee

9) Mandi sambil polish satu badan ngan scrub epal hijau yg dibeli kat watson. Scrub la satu badan sebab ia mengambil masa yg lama. Sekurang2nya anda dpt melupakan dia sekejap.

10) Last sekali utk point yg paling penting, solat dan berdoalah semoga anda dijodohkan dengannya…..amin. Pastu baca yasin ngan terjemahan nyer sekali (perli dari si dia…adesss tajam menicam)

Advertisements

~ by meyra79 on March 25, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: