Yeeehaaaaa….

Salam pagi minggu blog,

Nak kata pagi takde nyer pagi pon dah kul 12 lebih pon. Maaflaa, pagi tadi sibuk sket masak dan kemas2 umah. Sekarang baru settle sume nyer. Masak tghari tak yahla kot sebab pagi nie buat heavy bfast….sampai lunch bleh mkn. Heavy bfast….buat nasi lemak je, saje je layan nasi lemak dihujung minggu nie best gak kan. Si haziq takdela suke sgt mkn nasi lemak…dia sibuk ngan telur burung dia je. Dah abis 15 biji dia mkn sejak pagi tadi. Suke atila haziq asal bahagia. Telur puyuh tu mkn suh mama dia nie kupas satu2 pastu minum susu dutch lady strawberry. Beli yg besar smlm….nak sgt….minum la haziq, mintak sket pun tak bagi…kedekut.

Makcik sebelah umah nie, bagi la nasi lemak…bnyk gak bagi sebab anak dia je dah 6 org. Rasanya bg kat makcik tu lagi bnyk dari mkn sendiri kot. Tak kisahla sebab memang dah niat nak bagi dari awal. Semoga dimurahkan rezeki cik myra nie….hehheee.

Lepas msak nasi lemak…mkn sket…setakat mkn sorg ape la sgt kan…tapi suke je masak. Lepas mkn jemur baju kat luar…bagi kena matahari sket. Pastu kemas umah nie…serabut sgt dah. Buang habuk kat kipas….dah bnyk habuknya. Haziq cepat je komplen klau bab2 habuk nie sebab dia allergy. Pastu sapu sampah dari dlm umah sampaila luar, mop lantai…buh pewangi ros….wangiiii sgt. Pastu tulis blog…

Petang karang igt nk lipat kain baju pastu nak iron…sibuk nyer hari ni erkk. Mandi tadi sempat gak scrub satu badan ngan scrub epal hijau….best sgt bau epal lak. Ape lagik erkk nak buat…haaa…nak tukar langsir kat tingkat atas….menyampah dah tgk langsir asrama tuh…tapi kat atas panas tghari camni tak suke…jap gi la….

Sekarang layan internet la dlu kot….saje buang masa…sambil2 tgk tv. Haziq main psp dia….menyampah mama dia nie tgk….Tak suke la tgk budak2 main games nie. Jadi macm satu habit lak. Mama dia nie suke anak2 dok sembang2, gelak2, gurau2, cerita ceriti bukan nyer ngadap psp yg takde perasaan tuh. Eeeee…gerammmm.

Okla blog….lain kali cerita lagi. Ari ni 1 april kan..dah masuk 4 bulan aku kenal ngan dia…sekejap je masa berlalu. Kalau ade si dia kat sebelah nie bleh gak sembang2 ke gurau2 ke kan? Tapi tak pe la…..dia dapat menemani kadang2 pun sudah cukup bahagia. Jangan suke meminta lebih sebab kadang2 yg sedikit itu lebih bermakna.

Adiosss….selamat berhujung minggu…semoga gembira bersama org2 yg tersayang.

Advertisements

~ by meyra79 on April 1, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: