Handpon Jatuh…

Blog,

Arini tgh best ckp ngan cik abg, tak perasan handpon tgh charge pastu ape lagik terlepas la dari gengaman. Terkedu tak tahu nak cakap ape….Siap jatuh terhempas atas lantai….adesss…

Huhuhuuu…cuai betol cik myra nie…tak kisah la benda dah jadi kan? Klau ditakdirkan rosak maka rosakla ia…tak payah nak susah hati. Bila cakap pasal tepon nie….kadang seronok kadang tak. Tapi semalam best jugak walaupun cik abg tu bz teramat tapi dia masih sempat call. Lama atau sekejap tu bukan soal…yang penting bila seseorg call kite bermakna masa tu dia ingatkan kita. Itu yg best.

Sebenarnya blog, aku pun suke call org…tp dlm kes cik abg aku nie…susah sket nak tepon dia. Jgn cakap aku kedekut kredit lak tapi takut aku call salah masa….faham2 je la kan. Dia seorg yg sgt rajin dan kalau boleh 24jam sehari tu tak cukup agak nyer.

Haaa…semalam kan…aku buat tepung talam utk cik abg aku tu. Terus terang aku mmg failed buat kuih2 ni terutama kuih2 tradisional. Tapi aku rajin je cuba, bak kata arwah mak biar tak pandai masak tapi rajin masak dari pandai masak tapi pemalas. Dalam try2 masak tu aku rasa santan yg belah atas kuih tu teramat la masinnyer. Pergghhh…geram je aku tgk kuih aku tu. Sib baik cik abg aku tu jenis yg suke makan je tak bnyk komplen. Aku tak kisah sgt memasak utk org2 yg camnie. Bagi aku memasak adalah terapi utk release tension….tp org yg mkn tu jgn komplen bnyk….klau yg jenis suke komplen nie org nak masak pun presure je.

Semalam jugak….dia dtg dengan uniform. First time tgk…ermm not bad. Blog, nak tau tak tang mana yg cik myra tgk dulu?hehehehee…..tang pewottttttttt……adesss cik abg syg….pewot mcm dah nk terkuar dari butang je….heheee…jgn marah….adess tergelak plak masa tulis entry nie. Agak nya klau org tgk cik myra time nie tentu org ckp cik myra nie dah senget tersengih2 sensorg depan pc. Baiklah cik abg syg…bnykkan bersenam yer. Bagi cik myra itu semua takde masalah…cik myra suke je…wlaupun pewot nyer nun jauh ke depan….wakakakaaa….adess x leh tahan nak gelak.

Nanti bila dietician kat spital ni dah balik dari confinement…myra mintak jasa baik dia tolong buat schedule diet yg sihat utk cik abg myra nie yer. Nampak cam org kaya jer yer….menu siap dietician yg tulis. Macam dato2 dan tan sri plak kan? Ape pun kan….bagi myra asal abg sihat, happy dan ceria selalu itu pun dah cukup baik.

Oklah yer….bye blog..nanti kite cerita ceriti lagik yer…muahh….muahh…

Advertisements

~ by meyra79 on April 4, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: