Cuti2 Msia Part II

Hi Blog,

Sambungan dari entry yg lepas. Plan utk bercuti tu sebenarnya 2H1M je. Tapi bila fikir2 balik mcm sekejap sgt. Tak sempat nk feel dah kena balik plak. Bincang ngan adik suruh extend cuti sampai ke hari selasa. Dia cakap husband dia susah nak cuti 2 hari. Dia plak suh akak dia ambik cuti ari sabtu. Bukan tak nak ambik cuti ari sabtu tapi half day kan…sayang rasanya sebab cuti akan tolak sehari jugak bukan nyer setengah hari. Sebab tu aku prefer keje je ari sabtu.

Tapi yg menariknya, check punya check date tu rupanya sabtu tu public holiday…Hari Keputeraan Yg DiPertuan Agung….. Perghhhh ape gik….terus contact adik kite nyer plan on je la…start ari Sabtu Ahad Isnin sbb sabtu public holiday. Tetiba adik aku cakap…chalet camne? kan ke dah book utk semlm je? Ehh…yer lakan…dah la cuti sekolah, public holidays bagai, weekend tu…aisehhh…potong stim.

Aku call balik owner chalet tu…sblm call aku doa bnyk2 semoga masih ade yg kosong..klau tak hancuss plan aku. Aku call first xde org angkat…2nd time barula en halim tu pick up. Aku cakap aku dah book 2 chalet utk semalm tp aku nk revised…n aku nk book utk 2mlm start ari sabtu ahad isnin instead of ahad isnin je sblm nie. En Halin tu nak check dulu katanya…sesambil tu aku doa je…pastu dia cakap masih ade 2 chalet kosong..rezeki aku katanya….yesss…ape gik aku terus je book…huhuhuu…happy gilessss.

Aku call adik aku ckp plan on spt yg dirancang…en halim nak full payment utk 2 mlm tu sblm 17hb kena bank in…Adik kesayangan aku tu sedap je bagi order…kak myra bank in dulu la pakai duit akak nnt sampai sana dia bagi cash. Cewahh2 sedap je order yer….sib baik la adik. Aku plan ari ni or esok je nk bank in.

Aku cakap ngan en Halim tu..aku nk chalet yg bukak2 je tingkap terus nampak laut…kiranya chalet yg paling dekat ngan laut la…En Halim suggest aku ambik chalet yg no 1 ngan no 2. Dia suh tgk facebook…katanya chalet yg ade mat salleh tu la yg bakal aku dok nnt….hehhee  bekas mat salleh la plak…geli lak rasa nyer. Lantak la asal dekat ngan laut. Bleh menenangkan hati aku yg dlm kekecewaan ni. Takdela kecewa ape pun cuma sedih je kehilangan seseorg yg seperti dia dlm hidup aku. Tanpa dia terus terang hidup aku kembali sunyi. Tapi pada aku…aku rela asal dia bahagia dengan kehidupan nyer. Rindu ini akhirnya akan terpadam dengan sendiri. Biar masa yg menentukan. Aku belajar utk lupakan dia sedikit demi sedikit agar dia lebih tenang dlm mengharungi hidupnya. Biar tuhan yg tahu betapa aku teramat syg padanya. Dia mungkin akan lenyap dari hidupku dengan berlalunya masa tapi kenangan bersamanya terpahat kemas jauh disudut hati aku. Dia terlalu baik utkku. Dan kerana kebaikkannya aku nak di hidup bahagia walaupun bukan denganku. Walaupun hanya sedetik aku hadir dalam hidupnya aku cukup bahagia. Sesungguhnya aku tak pernah melepaskan insan yg aku syg dlm hidupku sebagaimana aku redha melepaskan dia demi kebahgiaannya.

Abang…doa myra sentiasa bersama abg. Cinta ini akan myra kenang hingga ke akhir nafas yg ada. Kita tidak dijodohkan.

 

Advertisements

~ by meyra79 on May 15, 2012.

2 Responses to “Cuti2 Msia Part II”

  1. selamat bercuti cik myra…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: