Mama Windu Haziq…

Haziq,

Lama mama rasa haziq balik kg. Apa pun perasaan mama yang penting haziq happy ngan cuti sekolah nie. Mama tak boleh nak teman haziq sepenuh masa sebab mama kena keje. Tapi hari ni mama MC lagi, doktor cakap kaki mama tak boleh bnyk bergerak…klau tak lambat baik. Doktor nak bagi mc mama layan je la.

Haziq,

Semalam mama tepon nenek, nenek cakap tgh teman haziq main kat taman permainan. Mesti seronok kan. Takpe la mama tak nak kacau haziq. Haziq dok umah nenek tu mesti main ps 2 je kan? mesti dah lupa macamana nak eja suku kata dan menulis jawi kan. Tiap2 hari kena praktis…jgn malas2. Mesti membaca, mengeja, menulis rumi dan jawi. Jangan lupa yer haziq. Kenapa mama tak sebut mengira yer haziq? kite tak perlu mengira hari2 ke?Bukan… Bagi mama….haziq dah bagus utk matematik. Mama tak risau sgt.

Haziq,

Esok haziq dah balik ampang. Nenek janji nak pulangkan haziq esok pagi. Esok petang kite akan ke rumah mak ngah. Mama dah janji utk jadi bibik mak ngah ari jumaat tu. Apa pun yg penting haziq dah dengan mama esok ari. Esok malam mama dah bleh tido peluk2 ngan haziq. Rindunya mama pada anak mama ni.

Ari sabtu tu kite akan gie pantai ptg sket sebab pak ngah kena settle kan patient dialysis dia dulu. Tak pe kan…Aktiviti kite kat pantai tu nanti biasa2 je.Saje2 rileks tenangkan fikiran sebab tu mama cari tempat yg mama harap x ramai org. Mama rimas ngan org ramai. Ari2 mama tgk org ramai kt spital mama keje tuh. Sesekali kite gie tempat yg aman sket ok kan haziq.

Nanti kite plan gie scuba lak yer haziq…tgkla mana2 pulau yg sesuai…mama teringin sgt tapi mama nak tunggu anak mama ni besar sket…baru leh feel…betol tak?hehehee…

Okla…mama tak sabar nak tunggu haziq balik ari esok pagi…

Advertisements

~ by meyra79 on May 30, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: