Ganu Trip Mencandat Sotong (6-8 July 2012)

Salam…Homestay Ibu di Chendering menjadi pilihan aku ngan member2. Ni view ILP Chendering yang diambil dari homestay. Cantikkan?

Sedikit kenangan2 manis semasa trip ke Terengganu baru2 ni. Memang dah jatuh hati ngan Terengganu. Saksikan….hehehee…

Pic ni dia ambil kat homestay. Homestay kiteorg adalah rumah 2 tingkat. Bilik yg tingkat atas mmg tuan umah ni buat bilik sewa. Kalau perasan belakang tu adalah pantai. Boleh dengar deruan ombak saban waktu. Angin laut China Selatan memukau hati cik Meyra. Ntah kenapa dari dulu memang sukakan pantai. My friend Megat Zhariff n Yun Hafizah.

Ni plak pic ditepi pantai blkg homestay. Ade pulau yg nampak tu adalah pulau kapas. Dekat je sebenarnya. Sebab tu naik ferry dari jeti Marang RM15 one way.

Yeehaaa….ni la geng2 acara mencandat pada petang tersebut. Dari kanan Yun Hafizah, Cik Meyra, Megat, Awe Gondeng (Tekong), En Zali, Saiful @ org gilak and last but not least my beloved sister Pn Nita. Yg tgh ambik gambor adalah Johar.

Pose maut cik meyra ngan puan yun. Ni pose sblm naik bot di ILP Chendering. Ade bau ikan sket kat situ tapi kiteorg layan je la.

On the way le lautan biru atas bot. Kite org layan je. Mood happy sangat. Si Johar sibuk prepared alat mencandat…tak sabar sgt masa ni.

Part paling best, cik Meyra tgh layan mencandat. Masa nie laut tak terlalu bergelora. Best je layan candat sambil disapa bayu laut china selatan. Yang tgh mencandat kat belakang tuh si Megat.

Ni plak…pencandat termabuk dlm group kami. Siapa lagik kalau bukan Pn Rohanita Bt Mohamad my beloved sister. Dari awal acara sampai abis macamtu la keadaan dia. Sampai mintak nak balik tapi tak dilayan.

En Zali mencandat sotong terbesar. Tapi tu la seekor pastu dia terus check in..pening katanya. Huhuuuu..

Hasil tangkapan pada hari itu. Agak meberangsangkan. Itu pun setelah ditolong oleh pak juragan selepas seorg demi seorg tumbang…

Ni plak pic semasa on the way balik ke daratan pukul 4pagi. Tak pernah berada ditengah laut china selatan pada pukul 4 pagi. Masa tu terasa hebatnya ciptaan tuhan. Best sgt.

Kesimpulannya, andaikata di offer lagik tahun2 akan datang utk mencandat sotong cik meyra pasti layan. Cuma harap2 dapatla menghayati keseronokkan dan kegembiraan tu bersama insan tersayang yg tiba2 tak dapat join tu.

I Luv Terengganu….Adiooosss…

Advertisements

~ by meyra79 on July 14, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: