Disuatu mlm..

Ntah ape2 entry petang nie….dah beli bahan2 nk buat mee goreng basah yg sgt2 sedap. Tapi sempat lagi online…walhal kul 730 at least anak teruna tu dah nak dinner. Dah lapo katanya. Biasanya camtu la.

Malam ni mkn mee goreng je la. Semalam jln2 cari mkn sebelah mlm…sesambil tu anak teruna ajak layan wifi kat taufik maju. Sesampai ditempat kejadian tutup lak kedainya.

So merayau ke petronas, baru dapat gift  card petronas dari HP ade RM50 dlm tu…so plan nk g beli aiskrim pakai card tu. Baik nyer aiskrim pilih, si anak teruna ngan mister potato, air kotak laici la, janjan itu ini…sampai kaunter mesin tu rosak so kena bayar pakai cash…cehh….budak petrol pump tu cakap ezpay utk isi minyak confirm leh pakai….kiteorg bukan nk isi minyak…kiteorg nk beli jajan je..si anak teruna membebel.

Pastu gie kedai mkn…punyala bnyk org…kebetulan kite org sampai ade meja tu org dah siap makan. Terus kiteorg cop seat tu. Meja lom dibersihkan lagik..so aku pun layan mkn aiskrim lu ngan anak teruna. Lastnya sampai ke sudah, aiskrim dah abis meja tak jugak berkemas2. Order tak jugak ambik dah 2 kali panggil suh ambil order ngan kemas meja…xde sampai ke sudah.

Aku ngan haziq pun blah, cari kedai lain…malas nk bising2. Kedai mamak penuh sbb org tgk bola….perghh bising tol….mcm nak pecah skrin tv tu…kena tgk…klau dah minat tu kan..mcm2 peel. Haziq ajak join tgk …malas la…bnyk sgt lelaki malu aku.

So jln la kat kaki lima kedai tu, tetiba haziq ckp….mama…kete papa la…aku pun tgk…ehh yer la…kete tu parking kat bilik sewa yg dia penah dok masa dia gantung aku tak bertali dulu. Haziq tanya…apa papa buat kat umah lama dia nie…kan ke dia dah dok kat setapak?soklan haziq pada aku….aku jawab…entah, jgn sibuk2 la…itu je aku jawab. Tapi dlm hati aku…klau org dah biasa mkn tahi dapt hidu pun jadilah.

Aku syak kalau sekarang dia x buat suatu masa nanti sure dia akan buat maksiat kat situ sama spt yg sebelumnya. Dalam hati aku berkata2..masih tak insaf2 juga yer….pelik aku. Kalau ikutkan track records dulu pun dia buat hal yg maha dahsyat masa aku mengandungkan haziq. Benda yg sama akan berulang lagi. Ntah la….malas nk campur….

Okla…nk g siapkan mee goreng basah utk anak teruna….

Miss u abg…

 

 

Advertisements

~ by meyra79 on September 24, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: